Letselschade

We hopen allemaal dat het onze deur voorbij gaat, maar een ongeluk kan iedereen overkomen. Als u hierdoor tijdelijk of blijvend letsel oploopt, kunnen de gevolgen groot zijn. Emotioneel en financieel. U kunt bijvoorbeeld niet meer werken of u heeft hulp nodig voor uw huishouding of kinderen. Of u maakt kosten vanwege doktersbezoek of voor hulp van derden. De kosten kunnen in korte tijd hoog oplopen. Vaak kunt u de kosten verhalen op degene die verantwoordelijk is voor het ongeval. Dit is echter vaak tijdrovend en ingewikkeld. AbelnBron Advocaten kan u hierin bijstaan. Ons kantoor is voor uw letselschadezaak altijd geschikt.

Letselschade is lichamelijke of psychische schade die is ontstaan door een voorval waarvoor een ander aansprakelijk is en kan ontstaan door:

  • Verkeersongeval
  • Arbeidsongeval
  • Medische fout
  • Overlijden
  • Slachtoffer strafbaar feit
Wat te doen bij letselschade?

Wij geven u alvast een aantal tips.

Tip 1: Als u klachten heeft, ga dan direct naar uw huisarts
Wanneer u met letselschade te maken krijgt, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk naar een dokter gaat. Die kan vaststellen welk letsel u precies heeft. Hiermee kunt u later bewijzen dat uw letsel is veroorzaakt door het ongeval, de medische fout of het misdrijf dat u hebt meegemaakt.

Tip 2: Houd vanaf het begin uw schade bij en bewaar alle facturen, bonnetjes etc.
Kosten die u maakt moeten door de aansprakelijke partij worden betaald. Hiervoor heeft u nota’s, facturen en kwitanties nodig. Ook reiskosten voor ziekenhuisbezoek van zowel uzelf als familieleden, opvang voor de kinderen, ingeschakelde hulp in en om het huis, moeten van het begin af aan worden bijgehouden.

Tip 3: Stem niet zomaar in met een medische keuring door een specialist of arts die door de verzekeraar is voorgesteld.

Tip 4: Overleg eerst met uw advocaat voordat u vragen van de verzekeraar over uw medische voorgeschiedenis beantwoordt.

Tip 5: Regel dat uw letselschadeadvocaat bij het eerste bezoek van de verzekeraar aanwezig is.
Snel na uw ongeval zal de verzekeraar van de aansprakelijke partij u bezoeken. Zorg ervoor dat uw letselschadeadvocaat bij dat gesprek aanwezig is. Wij weten waar we op moeten letten en waar u wel en niet op in moet gaan. Dit kan later problemen en discussies voorkomen.