Mr. C. (Irna) Heijs

Advocaat

Ik heb Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen met de specialisaties strafrecht en privaatrecht. In 2003 ben ik aan het werk gegaan als advocaat. Het personen-en familierecht sprong er voor mij direct uit. In de loop van de tijd heb ik mij dan ook steeds meer toegelegd op het familierecht en mij via opleidingen gespecialiseerd. Vanaf 2012 ben ik naast advocaat ook gecertificeerd (scheidings)mediator.

Een scheiding of andere familierechtkwestie heeft veel impact op iemands leven en gaat vaak gepaard met veel onzekerheid en emoties. Ik heb daar oog voor en help u om overzicht te creëren. Ik breng met u in beeld welke emotionele, juridische en financiële aspecten er spelen. Ik ben persoonlijk betrokken, kan goed luisteren en doorvragen. U krijgt van mij een helder, eerlijk en deskundig juridisch advies. Ik zoek bij voorkeur een praktische en goede oplossing, via mediation of in onderling overleg met de andere partij. Maar als het moet ga ik een procedure zeker niet uit de weg.

Ik behandel alle binnen het personen- en familierecht voorkomende zaken zoals (echt)scheidingen, boedelscheidingen, alimentatiegeschillen, afstamming, gezag en omgang (ouderschapsplan) en civiel jeugdrecht (ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing). Ik heb ruime ervaring opgedaan met complexe scheidingen, ondernemers in scheiding en afwikkeling van huwelijkse voorwaarden.

Naast familierechtadvocaat treed ik op als advocaat in verplichte zorg zaken (Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg of Wet Zorg en Dwang).

Ik ben lid van de specialisatievereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (de vFAS), de Mediatorsfederatie Nederland (Mfn) en de Werkgroep Psychiatrisch Patiëntenrecht.

Het eerste deel van mijn carrière werkte ik als advocaat in loondienst, waarvan 9 jaar voor een groot advocatenkantoor in Groningen. Het zelfstandig ondernemerschap lonkte en in 2014 besloot ik dan ook voor mijzelf te beginnen. Tot de dag van vandaag doe ik dat met heel veel plezier. Per 1 januari 2023 voer ik als zelfstandig gevestigd advocaat mijn praktijk in een samenwerkingsverband met AbelnBron advocaten.